KINCS AZ ÉLET!!!
"Az emberek egészségért könyörögnek az istenekhez. Hogy ők maguk is befolyással vannak rá, nem tudják." (Hérakleitosz)
CaliVita: a Minőségi Élet.

MENÜ

 

Új termék - a még pontosabban adagolható Vitamin E!  

Az E-vitamin hiánytünetei lehetnek: szembetegségek (pl. a retina vérellátási zavara), csontfejlődési zavar, csökkent nemi működés, súlyosabb esetekben ideg-és izomkárosodás, mely gyengült izomerővel jár.

Éppen ezért E-vitaminra mindenkinek szüksége van, de megelőzésre természetesen kisebb dózis is elegendő. Ezt a nem túl nagy dózisú (10 NE) lágyzselatin kapszulát régóta kérte a hálózat, mert ekkora mennyiségre sokféle indikáció miatt sokaknak szükségük van.

 

ORGANIC NONI (Morinda citrifolia): BIO TERMESZTÉSBŐL!

Ez az örökzöld növény Polinéziában, Malajziában, Ausztráliában és Délkelet-Ázsiában is honos, magassága az apró bokor mérettől egészen 10 méterig terjed. A világ figyelmét azonban nem ezzel a változékonyságával vívta ki, hanem sokkal inkább gyümölcse hihetetlen gazdag összetételével.

A Noni igazi kincs, 18-féle olyan aminosavat tartalmaz, amelyek közül sokat a szervezet nem képes maga előállítani, viszont szükséges számára.

A szakirodalom és a kutatások alapján íme néhány terület ahol a noni eredményesen használható:

 • Jótékony hatású a vérnyomás szabályozására, scopoletint tartalmaz. (csökkenti a magas vérnyomást, de nem okoz kórosan alacsonyt)
 • Cukorbetegség kezelésére is használható.
 • Növeli a szervezet szerotonin és melatonin szintjét, szabályozva az ember alvásciklusát, hőmérsékletét és hangulatát, enyhíti a menstruációs görcsöket, a prosztatanagyobbodásból adódó éjszakai vizelési ingert.
 • Csökkenti a gyulladásos folyamatokat, proxeronin tartalma miatt.
 • Jótékony hatású asztma és kimondottan jó ízületi gyulladásokra.
 • Megerősíti az immunrendszert, beleértve a falósejteket és a nyiroksejteket, valamint elősegíti az un. T-(ölő) sejtek termelődését az immunrendszerben. (döntő szerepük van a betegségek leküzdésében)
 • Hatásosnak bizonyult különböző baktériumokkal szemben.
 • Elfogadott tény, hogy a Noni nagyon sokféle fájdalmat jelentősen képes csillapítani xeronin tartalma által és nem okoz függőséget.
 • Központi analgetikus hatású (az agyon keresztül az egész testben enyhíti a fájdalmat)
 • Javítja a hangulatot
 • A Noniban található gyógyerejű növényi tápanyagok együttesen adoptogénként működnek. (az adoptogén olyan anyag, amely a normálistól eltérően működő sejteket (daganatos sejtek) igyekszik újra normálissá tenni.
 • A Noni gyümölcsben található damanacanthal bizonyítottan gátlószere a rákos folyamatok néhány fajtájának. Lelassítja a sejtosztódást a gének szintjén, visszaállítja a sejteket a normális (betegség előtti) állapotba.

A Noni természetesen nem csodaszer. Nem szabad azt remélni tőle, hogy minden egyéb kezelés nélkül minden bajra jó, és még a rák is hamar meggyógyul tőle. Az enzimek és a benne található vitaminok, alkaloidok valóban hatékonyan támogatják sejtjeinket és immunrendszerünket, de felelőtlenség lenne azt állítani, hogy minden bajra gyógyírt jelenthetnek. Ezért, ha valaki betegségének kezelésére szeretné használni, okvetlen konzultáljon róla orvosával, egészségmegőrzésre azonban bárki kipróbálhatja!

 

D-drops 

Újdonság a D vitaminok világában, folyékony formában.

 

A NYUGALOM ÉS A HOSSZABB ÉLET ZÁLOGA:

A természet számos gyógynövényt ad nekünk, melyekkel idegrendszerünket megnyugtathatjuk vagy felfrissíthetjük. A Rhodiola rosea L. az egyike a legnépszerűbb, stressz kezelésére használt adaptogén növényeknek (lásd dőlt betűs írásunkat).

A gyógynövény története a tradicionális gyógyászatban évszázadokra tekint vissza. A tibeti orvosok általános erősítőszerként és az életerő esszenciájaként tartották számon, ami a magaslati betegségre is megoldást jelenthet. A mongol orvosok a tuberkulózisra írták fel orvosságként, míg Kínában vértisztító és vérkeringést serkentő hatása miatt használták. Az ázsiai népek írásos emlékei nem egyszer említik ezt a növényt, melynek gyökeréből teát főztek, és úgy tartották, hogy aki ezt naponta issza, az 100 évig fog élni.

A múlt század óta az adaptogén hatás tudományosan is bizonyított. A növény aktív hatóanyagai pozitív hatással vannak a központi idegrendszerre, ennek köszönhetően a koncentrálóképesség, a szellemi és fizikai teljesítmény nőhet. Segítséget nyújthat a tanulásban, sportban, csökkenti a mentális fáradtságot és hozzájárulhat a jobb általános közérzethez. Javítja a szervezet betegségekkel szembeni ellenálló képességét, enyhíti a stresszt és a feszült életmód okozta tüneteket.(Írásunk a stresszről a CaliNews őszi számában olvasható.0

RHODIOLIN

A kapszulában felhasznált Rhodiola Rosea gyógynövény a világ számos országában a mai napig folyamatosan kutatások tárgya. De merre haladnak ezek a kutatások?

Az olasz University of Camerino állatkísérletei például megerősítették, hogy a gyógynövénykivonat egyszeri adása csökkenti az akut stresszt.*

A litván Kaunas University of Medicine kutatásai szerint hatékony lehet általános gyengeséggel járó állapotokban, és növeli a sejtek és szervek általános ellenállását a káros külső hatások ellen. Jó hatással lehet a szív- és érrendszerre olyan problémák esetén, mint pl. a szívritmuszavar, stressz. Egyes adatok szerint a Rhodiola rosea készítmények megállíthatják a rosszindulatú daganatok növekedését és áttételek képződését a májban.**

------
CaliVita Rhodiolin

A Rhodiolin kapszulát több mint egy évtizede mutattuk be a CaliVita globális hálózatában, és sikere azóta is töretlen. A visszajelzések szerint egyesek a napi feszültség csökkentésére, kontrollálására használják, vagy hirtelen felmerült stresszes szituációban. Rhodiolin_life2.jpgMások az általános energiaszint, koncentráció fenntartására. Lefekvés előtti használata segítheti az átalvást, hisz segíthet a nap során felgyülemlett stressz kiegyensúlyozásában. Sőt, természetes kiegészítő eleme lehet depresszió elleni kezeléseknek is.

Tehát ne feledje!

 • nem addiktív (nem okoz függőséget, mint egy nyugtató),
 • mellékhatása nem ismert,
 • gyengéden együttműködik szervezetünkkel, hogy annak egyensúlyát fenntartsa vagy helyreállítsa,
 • hatása akkor is folytatódik, ha hosszabb távon használjuk (nem lehet hozzászokni).

Érdemes tehát segítségül hívni a természetet, ha úgy érzi, hogy idegrendszerének és testének szüksége van a gyengéd, kiegyensúlyozott támogatásra! ( A Rhodiolin szedése jól kiegészíthető a Stress Management és Magne Zi étrendkiegészítőkkel, ill. a BioHarmonex készülék használatával!)

Adaptogén? - Az ugye az adapter rokona?

 És valóban! Ahogy az elektromos cikkek (pl. lámpák, számítógépek stb.) számára egy adapter (átalakító) adagolja azt a pontosan megfelelő és szükséges áramot, amire szükség van a hibátlan működéshez, úgy az adaptogén növények pontosan olyan mennyiségben hasznosulnak, amennyire szervezetünknek szükségük van rá. Se több, se kevesebb! Ennek a nagyszerű tulajdonságnak köszönhetően ezek a növények – a gyógyszerekkel ellentétben – nem okoznak függőséget, mellékhatásuk nem ismert, gyengéden együttműködnek szervezetünkkel, és hatásuk akkor is folytatódik, ha hosszú távon használjuk őket.

 (Legismertebbek: fokhagyma, petrezselyem, Rhodiola rosea.)

 

Asztali nézet